Vælg det rigtige mobilabonnement efter dine behov

Der er efterhånden kommet rigtig mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til et mobilabonnement. Der findes nemlig ikke kun ét, som er det bedste. Det skal derimod tilpasses til den individuelles behov.

Så hvis du også synes, at det er som at finde rundt i junglen, når man vælger sit nye abonnement, så læs med her. Der findes nemlig en masse overvejelser, som er gode at have med, inden man kaster sig ud i at vælge et nyt abonnement.

Hvad er forskellen på de mange abonnementer?

Da der er så mange forskellige udbydere i dag, så er priserne faktisk meget lige over hele linjen. Man kan se nogle små prisudsving, men det er ikke noget, som man skal basere sit næste køb af mobilabonnement på. I dag er det i langt højere grad tale og data, som folk har et forskelligt behov for.

Tale og data er to af de vigtigste ting, man bruger i sin hverdag. Tale bruger man naturligvis til alt, der handler om at tale i telefon. Hvis man godt kan lide at have nogle lange samtaler over mobilen, vil det være fornuftigt at se et sted hen, hvor man kan få noget mere af dette.

Lige så snart man kommer til at genkende de behov, man rent faktisk har i sin hverdag, når det kommer til mobilen, så kan man også gå langt mere målrettet efter et mobilabonnement, som vil passe til den enkelte.

Den anden ting, som man skal være opmærksom på er mængden af data, som man får med. Data kan umiddelbart virke som et abstrakt begreb. Det er dog noget, som man bruger hver gang telefonen er tændt. Når telefonen er tændt, bruges der data på forskellige apps og websites, selv uden at være tilkoblet et wi-fi.

Hvis man sjældent er hjemme eller sjældent bruger sin mobil, hvor der er wi-fi, så kan det være ganske fornuftigt at overveje en af de større mængder af data.

Hvad kan man vælge imellem?

Danmark har tre forskellige mobilnet; 3, TDC samt Telia og Telenor. De sidste to hører inde under samme netværk. Disse tre mobilnet dækker med deres master hele landet. Det betyder derfor ikke det store, hvilken udbyder man vælger, da det handler langt mere om ens forbrug.

Mange tilbyder i deres pakker, at man kan få fri tale og fri data. Det kan være virkelig rart, så man ikke lige pludselig står sidst på måneden og mangler data.

Hvis man til gengæld kender ens eget behov for både taletid og data, så vil det være oplagt blot at få et abonnement med det. Det ville være ærgerligt at betale unødvendige penge for data, man alligevel ikke bruger.

Det, der også kan koste penge, er oprettelsen hos det nye mobilnetværk. Det er heldigvis ikke særlig svært i dag at skifte mobilabonnement. I nogle perioder kan man se, at de forskellige udbydere laver nogle gode kampagnetilbud, så man sparer oprettelsen.

Når man rejser til udlandet

Hvis man ofte tager ud og rejser i sine ferier eller generelt bare rejser meget, så skal man også tænke det med ind i mobilabonnementet. Lige så snart man bevæger sig over Danmarks grænser, så vil det nemlig blive langt dyrere, medmindre du har den rette aftale på plads i dit abonnement.

Det, man skal kigge efter, er et EU-abonnement, hvor man har fri data og fri tale i de forskellige EU-lande. Dog skal man være opmærksom på, at der kan være andre regler fra abonnement til abonnement, når man rejser i lande udenfor EU’s grænser.

Det gælder altså også for Schengen-landene og Storbritannien, som i 2016 besluttede ved folkeafstemning at forlade EU. De er efterhånden kommet ud af aftalerne, så her skal man også være opmærksom i det mobilabonnement, man køber.

Efter verden er blevet langt mere globaliseret, så ser man et større behov for netop at være i stand til at have samme vilkår på mobilen, som man har hjemme i Danmark.

Gennem vores jobs og uddannelser er man blevet langt mere tilbøjelig til at flytte sig fysisk til et andet land, da det ikke er lige så vanskeligt som tidligere. Man kan derfor med fordel tage sine overvejelser om sine udlandsrejser med i overvejelserne om det rette abonnement, da der er mange penge at spare i sidste ende med denne løsning.

Hastigheden øges ved hver generation af nye netværk

Der har været mobilt netværk siden 1982. På den store skala er det ikke særlig mange år, og man kan blive helt overrasket over, at det mobile netværk faktisk kun har eksisteret i lidt under 40 år. I løbet af denne tid har det udviklet sig eksponentielt. De opstillede G’er er navne på netværkets forskellige generationer. Som det kan ses, så er der fem forskellige, hvor det sidste, 5G, er det nyeste.

  • 1G: Udviklet i 1982, men lukkede ned i 2002
  • 2G: Blev udviklet 10 år efter det første netværk
  • 3G: I 2003 blev der sat master op, men de første bliver taget ned i 2021
  • 4G: Udviklingen kom i 2011 med et langt hurtigere netværk
  • 5G: Nogle år senere i 2020 blev dette netværk åbnet

De forskellige netværk er gradvist øget i deres hastighed. I dag er der mange, som bruger 3G, som deres primære netværk, dog er man efterhånden nødsaget til at gå videre over til 4G, da 3G tager masterne ned i løbet af 2021.

Der har førhen været mange huller i Danmark, da man havde 3G, som nu er blevet dækket af 4G. Da denne netværksforbindelse er så meget hurtigere betyder det også, at man ikke behøver kun at bruge data med den – man kan faktisk også ringe fra den, fordi hastigheden er gået så meget op fra det seneste netværk.

Hvis man ønsker at skifte mobilabonnement

Det er altid muligt at få skiftet sit abonnement til et, der er bedre og fungerer optimalt efter dine behov. Før i tiden var det faktisk ret besværligt, men nu er det heldigvis blevet en del nemmere.

Det eneste, man skal være opmærksom på, når man udskifter sit mobilabonnement med et bedre abonnement er, at der kan være en bindingsperiode. Det er meget forskelligt, hvad den er fra udbyder til udbyder. Nogen har 6 måneder, mens andre har lidt mindre.

Det er dog ikke alle, som har en bindingsperiode, men det bliver man nødt til at tjekke på sit nuværende abonnement, hvis man ønsker at skifte.

Fordele ved at skifte mobilabonnement

Det kan være, at man sidder hver måned og ser en kæmpe telefonregning tikke ind. Her er det en god idé at overveje, hvorvidt man skal have skiftet abonnement. Det er nemlig således, at når man hver måned oplever, at man har opbrugt alt sit data eller overskrider sit forbrug på taletid, så skal ens mobilabonnement nok revurderes.

Det er muligt at få abonnementer, som passer helt perfekt til de enkelte behov. På den måde kan man sikre sig, at ens mobilabonnement passer til forbruget, så man ikke behøver at betale unødvendige summer.

Når man skifter abonnement, vil man også ofte kunne opleve, at der kommer forskellige tjenester med som en ekstra sidegevinst. Det kan være alt lige fra musiktjenester til streaming af lydbøger, som normalt koster noget udover det sædvanlige abonnement. Der er så mange forskellige at vælge imellem, så der er uden tvivl et par stykker, som vil passe til det behov, man har.

Et mobilabonnement er adgangskravet til den digitale verden

Med den seneste udvikling, der har været indenfor netværk, så har man set nu mere end nogensinde før, at kommunikation er blevet meget lettere. Det er muligt, takket være udviklingen, at være i stand til at tale med en person på den anden side af jordkloden.

Man kan komme i kontakt med sine familiemedlemmer og venner, uanset om de er i den anden ende af Danmark, eller om de befinder sig på et helt andet kontinent.

Man må derudover også anerkende, at de forskellige generationer af forbrugere har vidt forskellige behov, som skal være dækket, når et mobilabonnement bliver tegnet. Den ældre generation har aldrig været vant til på samme måde at være online konstant og hele tiden, som især generationen fra 90’erne og frem er.

Efterhånden så befinder mennesket sig mere i den digitale verden i kraft af deres arbejde og deres sociale liv. Under COVID-19-pandemien fik man uden tvivl øjnene op for, hvor afhængige vi egentlig er af at kunne benytte os af data og tale, som man finder i et mobilabonnement.

Den daglige sociale kontakt, man havde, blev flyttet over på den digitale flade, og derfor vil det højst sandsynligt ikke være en dårlig investering af ens tid lige at tage et kig på sit abonnement.

Det kunne nemt være, at det kunne betale sig at skifte det, hvis ens forbrug er steget over de seneste par måneder. Når man befinder sig på en prissammenligningsside, så er det også langt nemmere at få et godt overblik over alle de mange valgmuligheder, som man står overfor.